Deel op social

Stela Groep B.V. is per 20 februari officieel aandeelhouder van Green Planet Energy B.V.

Dit is typisch een bedrijf dat binnen de Stela Groep past. Maar hoe zijn we hierop gekomen om in de markt van onder andere zonnepanelen te stappen? Dit is gekomen doordat er via ons netwerk een aanvraag is binnengekomen om te investeren in een nieuw bedrijf in zonnepanelen. Aangezien dit het soort bedrijven zijn die passen in onze strategie zijn we in gesprek gegaan met de initiatiefnemer Stijn Werkhoven.

Toen wij Stijn hadden uitgenodigd voor een oriënterend gesprek waarin hij zijn pitch kon vertellen waren wij eigenlijk al direct enthousiast. Dit had niet alleen te maken met het idee op zich. Dit had vooral te maken in Stijn als ondernemer. Hij is jong en onervaren in het ondernemerschap maar hier kunnen wij Stijn juist goed in trainen en begeleiden. Wij voelde al snel aan dat hij heel gedreven is. In dit gesprek kwam al snel naar voren dat hij er goed over na heeft gedacht niet alleen over hoe hij de producten en diensten kan verkopen maar ook vooral met wie. Hij heeft leiderschap getoond door direct een groep sterke mensen om zich heen te verzamelen die allemaal per februari en maart komen werken bij GPE. Naast dit alles zijn de financiën niet geheel onbelangrijk. Stijn heeft een budget in elkaar gezet die wij na veel sessies hebben kunnen perfectioneren om zo een goed inschatting te kunnen maken wanneer we break even kunnen zijn. Hiermee weten we gelijk hoeveel cashflow er nodig is om het bedrijf te laten groeien.

Om een lang verhaal kort te maken. Wij zijn al snel aan de slag gegaan met Stijn en hebben in 3 maanden tijd het gehele bedrijf opgezet met alles wat erbij komt kijken zoals software, bedrijfshal en kantoor, loonadministratie, personeel en ga zo maar door. Inmiddels hebben we een sterk team bestaande uit 3x accountmanagers buitendienst, boekhouder, aftersales medewerker,  magazijnchef, werkvoorbereider en uiteraard Stijn Werkhoven als algemeen directeur. De rest van de werkzaamheden doen wij met vaste partners zoals het aanleggen van de panelen. Dit doen wij met betrouwbare partijen waarbij alles contractueel is vastgelegd.

Wij wensen Stijn een fantastische tijd toe en op een fijne samenwerking.

www.greenplanetenergy.nl